.
دومین جلسه کارگروه همکاریهای علمی و آموزشی
.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دومین نشست کارگروه علمیشورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست محمدعلی زلفیگل وزیر علوم و با حضور عبدالله سهرابی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور و نمایندگانی از سایر دستگاههای عضو در ستاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
وزیر علوم در این نشست ضمن تاکید بر حفظ نخبگان داخلی و حمایت از آنان در زمینههای مختلف گفت: باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور به ویژه نخبگان علمی و فناوری استفاده کنیم چرا که این عزیزان سرمایههای کشور و بسیاری از آنان عاشق خدمت به هممیهنان خود هستند.
زلفیگل تاکید کرد: در حالی که استکبار با ابزار تحریم، سعی در آسیب زدن به توسعه علمیکشور دارد، ما باید از خود تحریمیپرهیزکنیم و از توان دانشمندان خود در اقصی نقاط دنیا استفاده کنیم. وی افزود: بسیاری از نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور تمایل دارند به صورت دائم یا کوتاه مدت به کشور بازگردند و تجربیات و دانش خود را در اختیار سرزمین مادری خود قرار دهند و ما باید این شرایط را تسهیل کنیم.
رئیس کارگروه علمیشورای ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت: باید با کمک سایر دستگاههای مسئول، طرح تسهیل رفت و آمد نخبگان ایرانی مقیم خارج به داخل کشور را تصویب و اجرایی کنیم تا نخبگان براحتی بتوانند برای فرصت مطالعاتی، همایش علمی و به اشتراک گذاشتن دانش و تجربه خود بین ایران و کشور محل زندگی کنونی خود رفت و آمد داشته باشند.
زلفیگل تاکید کرد: ما هم باید با حمایتهای خود انگیزه نخبگان داخلی را برای ماندن در کشور بیشتر با ارائه امتیازات و پشتیبانیهای خود نخبگان مقیم خارج را برای بازگشت به کشور تشویق کنیم. فراهم کردن زمینه ادامه تحصیل برای فرزندان نخبگان مقیم خارج از دیگر نکاتی بود که وزیر علوم به مرکز همکاریهای علمیبینالمللی این وزارتخانه دستور داد طرحی را در این زمینه تدوین و به کارگروه علمیشورای ایرانیان خارج از کشور ارائه کند. وزیر علوم به مرکز همکاریهای علمیبین المللی دستور داد نسبت به انجام طرح مطالعات تطبیقی فراملی در زمینه سیاستگذاری و برنامهریزی برای بازگشت نخبگان اقدام و نتیجه را به کارگروه ارائه نماید.
عبدالله سهرابی، در این نشست گفت: با اصلاح قانون فعلی مرتبط با حضور ایرانیان مقیم خارج در کشور که در حال بررسی آن هستیم، زمینه حضور نخبگان علمی مقیم خارج در کشور بیشتر میشود.
وی با قدردانی از اقدامات مرکز همکاریهای علمیبین المللی وزارت علوم و دانشگاهها گفت: هنوز با آنچه که مطلوب است فاصله داریم و باید تلاشهای بیشتری انجام دهیم.
در این نشست محمدرضا محمدزاده عطار معاون مرکز همکاریهای علمیبینالمللی وزارت علوم و معاونان بین الملل دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف و صنعتی اصفهان گزارش عملکرد خود را در خصوص استفاده از ظرفیت نخبگان خارج از کشور ارائه کردند.
معاون این مرکز پیرو نشست این کارگروه، موضوعاتی که برای ما در همکاری علمیپژوهشی با ایرانیان نخبه مقیم خارج دارای اولویت است مشخص و به دانشگاهها ابلاغ شد.